Ilmaiset netti pelit ovat helppoa ajanvietettä

Ilmaiset netti pelit

Ihmiset viettävät paljon aikaa pelaten. Pelaamista tapahtuu niin pelikonsoleilla kuin älypuhelimellakin. Aina ei kuitenkaan jaksa avata pelikonetta ajanvietettä varten ja silloin ilmaiset netti pelit voivatkin olla kätevin vaihtoehto. Tällaisia pelejä voi pelata suoraan nettiselaimen kautta.

Nettipelit toimivat yleensä sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla. Ideana on siirtyä pelisivustolle laitteen Internet-selaimella ja pelata jopa ilman sisäänkirjautumista. Onkin muuten hyvä tietää, että on olemassa sekä sellaisia pelisivuja, jotka eivät vaadi rekisteröitymistä, mutta myös niitä, joille rekisteröidytään. Jokainen sivusto on omanlaisensa ja rekisteröityminen ei automaattisesti tee sivustoa huonoksi tai hyväksi.

Tällä sivulla kerromme enemmän helposta nettipelaamisesta. Oletko sinä pelannut nettipelejä?

Millaisia nettipelejä on olemassa?

Ilmaisina nettipeleinä löytyy monenlaisia pelejä. On strategia- ja pulmapelejä, ammunta- ja toimintapelejä. Jopa seikkailu- ja roolipelejä voi pelata netin kautta. Pelisivustojen valikoimat vaihtelevat, joten voi olla, että kaikentyyppisiä pelejä ei löydy aivan jokaiselta pelisivustolta.

Toiset sivustot ovat keskittyneet esimerkiksi vain pulmapeleihin. Tällaiset sivustot on yleensä tarkoitettu tietynlaiselle kohderyhmälle. Tällaisissa peleissä ei tarvitse yleensä tehdä kovin monimutkaisia tehtäviä yhtäaikaisesti eikä näissä tarvitse seikkailla saati ampua. Näitä pelejä on mukava pelailla ajankuluksi ja ne sopivat yleensä kaikenikäisille.

Roolipelejäkin on mahdollista pelata netissä ilmaiseksi. Näissä yleensä seikkaillaan pelimaailmassa yhdessä muiden pelaajien kanssa. Tällaisissa peleissä itselle luodaan yleensä erityinen pelihahmo, jolla peliä pelataan. Esimerkiksi RuneScape on suosittu roolipeli.

Strategiapelit ovat suosiossa eri ikäisten pelaajien kesken. Tällaisia pelejä voivat olla esimerkiksi pelit, joissa rakennetaan vaikkapa kylä tai muu, jota puolustetaan vihollisilta. Kingdom Rush on yksi esimerkki tällaisesta pelistä.

Arkade-pelit ovat simppeleitä ja suosittuja. Näissä ei tarvita niinkään muuta taitoa kuin ehkä nopeaa reaktiokykyä. Tällaiset pelit sopivat helppoon ajanviettoon.

Netissä voi pelata myös korttipelejä. Perinteisimpiä korttipelejä ovat esimerkiksi Pasianssi, blackjack tai pokeri. Totta, että kaksi viimeisintä ovat rahapelejä, mutta niitäkin voi pelata ilmaiseksi netissä. Et siis tarvitse rahaa niillä pelataksesi. Jos taas olet kiinnostunut nimenomaan rahapeleistä, voit selata niitä tarjoavia sivustoja osoitteessa Kasinolle.net.

Lautapelit ova yleensä fyysisiä, mutta niitä voi pelata myös nettiselaimessa. Lautapeleistä esimerkiksi shakki, tammi, backgammon, mahjong jne ovat pelattavissa nettiselaimella täysin ilmaiseksi.

Mikä nettipeleissä viehättää?

Nettipeleissä viehättää varmasti se, että niiden pariin pääsee erittäin helposti. Kun pelisivusto ei vaadi kävijöitään edes luomaan käyttäjätunnusta, on pelaaminen tällöin erittäin helppoa ja pienen kynnyksen takana.

Kun pelejä pelataan suoraan selaimella, ei omalle mobiililaitteelle tai tietokoneelle tarvitse asentaa mitään. Moni ei haluakaan asennella sovelluksia tai ohjelmia, jotta laitteen tallennustila ei täyttyisi eri peleistä.

Nettipelit ovat yksinkertaisia helppoja, hauskoja ja niiden parissa aika menee nopeasti. Jos esimerkiksi odotat hammaslääkäriin pääsyä tai olet pidemmällä juna- tai bussimatkalla, on mukavaa, että samalla voi pelata mukavia nettipelejä. Nettipeleissä ei tarvitse sitoutua mihinkään, vaan niitä voi pelata juuri silloin, kun haluaa.

Selainpelien turvallisuus

Selainpelien turvallisuus

Toki nettisurffailun suhteen kannattaa aina pitää turvallisuus mielessä. Kun siirryt pelisivustolle, on tärkeää, että käytössäsi on turvallinen ja luotettava sivusto. Luotettavuutta voit selvittää esimerkiksi hakemalla netistä tietoa ihmisten kokemuksista.

Selaa pelisivustoa hetki ennen pelaamisen aloittamista. Onko sivuston kieliasu selkeä? Entä sivuston selkeys? Onko sivusto täynnä mainoksia vai onko se siisti ja pelit helposti löydettävissä? On ehkä hyvä idea myös tarkistaa, mikä taho ylläpitää sivustoa, mikäli sivusto ilmoittaa tästä tiedoissaan.

Kannattaa myös aina varmistaa, että oman laitteen virustorjunta on kunnossa. Pidä ohjelmistot ajan tasalla, jotta ne voivat pitää laitteesi turvassa. MIkäli laitteesi ilmoittaa, että käyttämäsi nettisivusto on jostain syystä epäilyttävä, kannattaa suosiolla siirtyä toiselle sivustolle. Pelisivustoja nimittäin kyllä riittää.

Lasten kannalta nettipeleissä kannattaa ottaa huomioon ensinnäkin, ovatko pelit lapsille sopivia. Pidä silmällä, mitä pelit pitävät sisällään, sillä joissain peleissä saattaa tulla ikäviä yllätyksiä. Kiinnitä huomiota myös siihen, onko pelissä tai pelisivustolla chat-mahdollisuus. Moni sivusto suodattaa chatista epäasialliset kielenkäytöt, mutta moni osaa ohittaa nämä suodattimet käyttämällä esimerkiksi kiertoilmaisuja. Niinpä lasten netin käyttöä tulisi aina valvoa.

Jos käytössäsi on turvallinen ja luotettava sivusto, on ilmaisten nettipelien pelaaminen mukavaa ja antoisaa.

Saatat pitää myös näistä: